Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: BT 4.0 HERMS pump not working

BT 4.0 HERMS pump not working 4 years 2 weeks ago #426

Hello,

I recently upgraded my BrewTroller 4.0 firmware to version 2.6 build 6. I enabled the options for Smart HERMS and Feed Forward using Aux 1 mounted to the mash tun inlet. After upgrading, pump 1 no longer cycles to heat my mash tun. Did I miss an option in the firmware?
The administrator has disabled public write access.

BT 4.0 HERMS pump not working 4 years 2 weeks ago #427

  • adam
  • adam's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 210
  • Thank you received: 19
  • Karma: 5
I saw your conversation on the IRC channel, did you get everything working?
____________________________________
Adam Shake
Owner - BrewTroller
The administrator has disabled public write access.

BT 4.0 HERMS pump not working 4 years 2 weeks ago #428

Yes I did. I properly configured my valve profile. Never ended up uploading the stock firmware. Also swapped out my ssr's this morning. Any suggestions on pid loop tuning?
The administrator has disabled public write access.

BT 4.0 HERMS pump not working 4 years 2 weeks ago #429

  • adam
  • adam's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 210
  • Thank you received: 19
  • Karma: 5
I don't have any good suggestions... there are a few PID tuning articles out on the internet that should help.
____________________________________
Adam Shake
Owner - BrewTroller
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.063 seconds
Follow via Facebook Follow via Twitter

Login